Helyi kék hírek

2024.04.24. 12:17

Két határsértőt kaptak el

Suki Zoltán

Fotó: Csudai Sándor

Kedden összesen két határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Hozzátették, hogy mindkét migránst Csongrád-Csanád vármegyében találták. A feltartóztatott illegális bevándorlók ellenőrzésükkor albán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója pedig az M1 műsorában beszélt arról, hogy 2015 óta folyamatos nyomás alatt tartják Európát az illegális bevándorlók. Bakondi György hozzátette, hogy a szerb és a magyar hatóságok fellépésének köszönhetően most viszonylagos nyugalom van Magyarország déli határszakaszán, azonban a migránsok Románia, de különösen Bosznia-Hercegovina felé próbálkoznak.

A tábornok beszélt arról is, hogy a migrációs paktum megvalósítása, amit Brüsszelben elfogadtak, már komoly kidolgozás alatt van. Ebben döntenek arról, hogy melyik tagállamnak mennyi migránst és mikor kell befogadnia. Ennek elfogadására hat hónapjuk van az államoknak, de Magyarország minden erejével tiltakozik a paktum, és annak megvalósítása ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában